Leven en laten (leven) verzuipen

Maandagavond werd weer pijnlijk duidelijk hoe de machtsverhoudingen in de politiek van Elburg liggen en hoe de coalitie (CDA deed nog een dappere maar vergeefse poging) denkt over naastenliefde, medemenselijkheid en empathie.

De CU ligt al jaren onder een steen en heft weer het moraliserende vingertje: iedereen verplicht een gezamenlijke rustdag, en wel de zondag, net als wij, want wij bepalen wat goed voor u is. Artsen, verpleegkundigen, boeren, horeca, hulpdienstverleners; voelt u zich vooral niet aangesproken!

De SGP is alle besef van tijd verloren; middeleeuws gedachtegoed en een woordvoerder die onze fractievoorzitter beschuldigt van een scherpe toon, terwijl zijn partij mensen uitsluit van volwaardig deelnemen aan de samenleving. Niet alleen vrouwen, maar ook iedereen die geen zwarte kousen draagt.

AB noemt zich nog steeds een ondernemerspartij, ze hebben wel lef, dat moeten we ze nageven, maar hoe geloofwaardig is deze partij nog? En qua timing: de wethouder van de boeren in Doornspijk en Hoge Enk, hoopt in de column van de Huis-aan-Huis Elburg van 19 mei 2020 dat we elkaar na de coronacrisis “echt de ruimte gaan geven”.

De oppositie is boos, gefrustreerd en schaamt zich massaal voor zoveel bekrompenheid en het compleet negeren van de Grondwet. Artikel 1 dames en heren raadsleden! Er is voor de inwoners van gemeente Elburg één mogelijkheid om toe te treden tot de hedendaagse samenleving: STEMMEN! Hopen dat er dan nog een ondernemer in Elburg over is…..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *