Of je nu in de kern Doornspijk, ’t Harde, Oostendorp, de Hoge Enk of Elburg woont, samen zijn we de gemeente Elburg. Daarom ook hanteren we in ons verkiezingsprogramma de term “zonder onderscheid”. Het moet niet uitmaken uit welke kern je komt, of je er geboren bent of dat je later voor deze gemeente hebt gekozen, of welke levensfilosofie je aanhangt: je bent inwoner van de gemeente Elburg en je werkt samen aan je gemeente en je probeert het vooral ook samen goed te hebben.

Elburg Beleid hanteert dat uitgangspunt. Wij kunnen dan ook niets met opmerkingen over het benadelen van bepaalde kernen boven de ander en wij kunnen ook niets met mensen die dat soort gevoelen aanwakkeren en versterken. Elke kern heeft zijn specifieke kenmerken en die moeten we allemaal koesteren. Elke kern heeft ook zijn eigenheid en daar is niets op tegen.

Samen zijn we Elburg en moeten we respect opbrengen voor elkaar. Je eigen wereld is mogelijk niet maatgevend voor de ander. Hou daar rekening mee! Elkaar de ruimte gunnen is cruciaal en draagt bij aan de leefbaarheid.

Al het moois dat de gemeente te bieden heeft moeten we koesteren voor ons allemaal, in welke kern je ook woont. Dat geldt voor de natuur, ons historisch erfgoed, ons cultuurlandschap en al die zaken die Elburg zo’n mooie gemeente maken. Niet alleen voor onszelf, maar voor alle bezoekers en met name ook voor onze kinderen. Daarom is de ontwikkeling van de haven belangrijk, daarom ook willen we graag een hotelaccommodatie in de gemeente Elburg, daarom willen we passende huisvesting voor oudere inwoners, daarom is het noodzakelijk dat er veel vrijwilligers zijn, daarom koesteren we de veiligheid, daarom willen we een stevige aanpak van drugs- en alcoholmisbruik, daarom geven we ondernemers de ruimte en daarom ook wil Elburg Beleid graag weer meedoen in een volgende coalitie om zoveel mogelijk van ons verkiezingsprogramma te realiseren.
Want één ding is zeker: als je kiest voor de oppositie realiseer je zeker je beloften niet, en wij willen niet aan de zijlijn staan.

Want samen zijn wij Elburg en als je het daarmee eens bent, stem je 21 maart 2018 op Elburg Beleid.

Peter van Andel

fractievoorzitter Elburg Beleid